Flera sympativarsel för Målarnas strejk

FACKLIGT Sedan förra fredagen har 390 målare strejkat för att stoppa bland annat försök till lönedumpning. Flera andra fackförbund har nu varslat om sympatistrejker med Målarna.

I skrivande stund har tre fackförbund varslat om sympatistrejk med Målarna. Det rör sig om Byggnads, Fastighets och Elektrikerna.

Byggnads har varslat 150 av sina medlemmar om sympatistrejk. Det rör framför allt arbetare anställda hos JM, men även andra storföretag som NCC och Serneke. Sympatistrejken träder i kraft den 29 maj.

Det andra varslet om sympatistrejk står Fastighets för. De har varslat alla servicetekniker vid AB Kristianstadsbyggen. Fastighets medlemmar är ute i strejk så länge som Målarnas konflikt pågår.

Även Elektrikerna har varslat om en sympatistrejk. Den berör arbetare på sex olika arbetsplatser, bland annat Fortum i Värtahamnen i Stockholm, samt elektrikerna som arbetar vid bygget av Ica Maxi i Norrköping.

Både Fastighets och Elektrikernas varsel träder i kraft den 26 maj. Alla tre fackförbunden har också varslat om blockad mot det arbete som de strejkande arbetarna skulle ha utfört, vilket betyder att ingen annan heller kan utföra det.

I fredags utökade också Målarna sitt varsel med ytterligare 488 målare. Dessa går ut i strejk den 24 maj om inget avtal nåtts innan dess.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.