Sveriges Hamnar varslar om ytterligare lockouter

FACKLIGT I tisdags varslade Hamnarbetarförbundet om strejk i Göteborg och Helsingborg. Under onsdagen svarade Sveriges Hamnar med lockout och ytterligare arbetare varslades om strejk. Nu höjer Sveriges Hamnar återigen insatsen och varslar om en ännu större lockout.

Sedan tidigare hade Sveriges Hamnar varslat om lockout för arbetare anslutna till Hamnarbetarförbundet vid RoRo-terminalen i Göteborg, samt i Helsingborgs hamn. Nu utökar de sitt varsel och inkluderar även arbetare vid APM Terminals i Göteborg och vid SCA Logistics i Holmsund, utanför Umeå.

Detta gör man för att dränera fackföreningarnas strejkkassa, eftersom de lockoutade arbetarna inte får någon lön, utan istället pengar från strejkkassan.

Hamnarbetarförbundets krav är att en social fond ska inrättas, så att behovsanställda kan få stöd och hjälp vid skador eller sjukdomar som de fått på jobbet, samt att nyanställda och inhyrda ska ha rätt till facklig introduktion med Hamnarbetarförbundet på betald arbetstid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.