Kommer den amerikanska regeringen förbjuda UPS-strejken? 

UTRIKES 340 000 arbetare vid det amerikanska UPS kommer sannolikt att gå ut i strejk den 1 augusti. Det skulle vara en av de större strejkerna i US-amerikanska historien. De anställda kräver högre löner, heltidsarbete och bättre hälso- och säkerhetsvillkor på arbetsplatserna, krav som UPS har avslagit. 

Den fackliga ledaren i Teamsters Union Sean M O´Brien säger så här i Democracy News och CNN: 

  – Den här största strejken i amerikansk historia verkar nu vara oundviklig. UPS-cheferna, som får ut tiotals miljoner dollar varje år, bryr sig inte om de hundratals arbetarna som får UPS-företaget att fungera.  Lastbilarna går inte ut om de inte blir lastade. Deltidsarbetarna, de okända hjältarna, arbetar för fattigmanslöner. Vi måste ha högre ingångslöner och belöna dessa människor som får leveranskedjorna att fungera. 

För lite mer än ett halvår sedan ingrep den amerikanska regeringen när järnvägsarbetarna skulle till att strejka och förbjöd strejken. Vita Huset ansåg att järnvägsarbetarnas strejk skulle hota den amerikanska ekonomin.  Nu säger chefen för Anderson Economic Group, en tankesmedja i Michigan, att UPS-strejken är ett hot mot dem US-amerikanska ekonomin.  

Vita Huset och Biden-administrationen håller ett öga på förhandlingarna mellan fack och arbetsköpare. Men kommer den amerikanska regeringen, precis som när järnvägsarbetarna skulle strejka, förbjuda strejken vid UPS? Troligen kommer de att göra det och det av samma orsak, nämligen att UPS-strejken skulle hota den amerikanska ekonomin. 

Allt stöd till de amerikanska UPS-strejkerna! 

 

Kerstin Stigsson 

 

 

En tanke på “Kommer den amerikanska regeringen förbjuda UPS-strejken? 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.