Strejk närmar sig i Hollywood

FACKLIGT Efter förhandlingar som pågått i över en månad har fackförbundet SAG-AFTRA inte kommit någonstans. Därför har fackets förhandlingskommitté enhälligt rekommenderat att ledningen tar beslut om strejk.

Efter att förhandlingarna mellan fackförbundet och Alliance of Motion Picture and Television Producers, den arbetsgivarorganisation som representerar de stora medieföretagen, såsom Amazon, Apple och Warner Bros, brutit samman verkar strejk vara nästa steg. Den fackliga förhandlingsdelegationen har nu enhälligt rekommenderat förbundsledningen att besluta om strejk. Tidigare har också förbundets medlemmar till 98 procent uttalat sig för att strejka.

Om strejken blir av så är det första gången sedan 80-talet som skådespelare i Hollywood går ut i strejk och en eventuell strejk kommer den övervägande majoriteten filmproduktionen att stanna av.

Fackförbundet SAG-AFTRA företräder ungefär 160 000 arbetare inom film- och medieproduktion i USA och dess historia går tillbaka till 30-talet, då de första fackföreningarna för skådespelare bildades.

2 tankar på “Strejk närmar sig i Hollywood

  1. Mediearbetarna står inför sjunkande inkomster till följd av inflationen och tillväxten inom streaming. Dessutom minskar användningen av artificiell intelligens behovet av att anställa mänskliga skådespelare och att återskapa föreställningar. Å andra sidan fick mediekonglomeratens chefer 1,48 miljarder 2021, en inkomstökning med 50% från 2018.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.