Nu ska det bli ännu svårare att som flykting komma till Sverige

INRIKES Under torsdagen fattade regeringen beslut om att skicka en lagrådsremiss med syfte att begränsa anhöriginvandring och möjligheten att få uppehållstillstånd. Det är en del av vad regeringen kallar ”paradigmskiftet” inom migrationspolitiken.

Om allting går som det ska för regeringen så ska man inte längre kunna ansöka om uppehållstillstånd på grund av särskild ömmande omständigheter. Denna formulering tar man helt enkelt bort men ska i vissa fall kunna användas för barn. Regeringen och Sverigedemokraterna vill också försvåra anhöriginvandringen genom att bland annat begränsa möjligheterna till undantag från försörjningskravet.

Den nuvarande regeringen har från början lagt an en hård ton mot flyktingar och migranter, som man använder för att vinna politiskt stöd. Detta förslag är bara ett i mängden som man genomför. De skiljer sig dock inte från den tidigare socialdemokratiska regeringen nämnvärt, utan man fortsätter i samma goda anda med att angripa de som finns längst ner i samhällets hierarki och gör politiska slagträn av de som behöver solidaritet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.