Förändringar i ordningslagen ska utredas

INRIKES Regeringen har nu beslutat att tillsätta en särskild utredning om de förändringar i ordningslagen som man tidigare aviserat som svar på koranbränningarna. Denna ska vara klar den 1 juli nästa år.

Som svar på koranbränningarna och de problem de vållar den svenska kapitalismen har regeringen aviserat att de vill göra ändringar i ordningslagen, så att polisen i framtiden även ska behöva väga in Sveriges säkerhet när man ger tillstånd till manifestationer. Nu har man gått vidare och tillsatt en särskild utredare, som ska titta på hur detta genomförs i praktiken.

Att man velat gå omvägen via ordningslagen istället för att använda befintlig lagstiftning som rör exempelvis hets mot folkgrupp är inte så konstigt, eftersom en sådan åtgärd skulle öka den borgerliga statens repressiva apparat. Att använda befintlig lagstiftning ökar inte den repressiva arsenalen.

Kommunisterna har tidigare fördömt koranbränningarna men tagit avstånd från varje åtgärd som ökar den borgerliga statens repression.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.