Taxistrejk skjuts upp

FACKLIGT Den blockad som Transport varslat om för bland annat taxichaufförer skjuts upp till i början av september. Därför har också medlarna som utsetts i konflikten satt sin verksamhet på paus när parterna nu ska diskutera och förhandla en runda till.

Den första stridsåtgärden i Transports varsel var en blockad av bland annat övertid. Den skulle träda i kraft den 25 augusti men har nu skjutits upp till den 4 september. Det är samma tid som själva strejken kommer att träda i kraft. Medlarna kommer preliminärt att tas in igen den 31 augusti.

Två viktiga krav som Transport har ställt men som motparten Biltrafikens Arbetsgivareförbund inte velat tillgodose är ett tydligare lönesystem och en längre varseltid för schemaändringar. Ett tariffsystem menar man ska premiera de som har arbetat som chaufförer under längre tid och på så sätt bidra till att locka folk till yrket och hålla kvar dem, medan en varseltid på 14 dagar för schemaändringar ska underlätta för chaufförerna att planera sina yrkes- och familjeliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.