Det ska bli svårare att få medborgarskap i Sverige

INRIKES Regeringen har tillsatt en utredning med uppdraget att lägga fram en rad förslag som ska försvåra för människor att få medborgarskap i Sverige. Man vill bland annat undersöka om medborgarskapsprocessen ska avslutas med en lojalitetsförklaring.

Slag på slag kommer mot flyktingarna i Sverige och senast i ordningen är tillsättandet av en utredning som ska lägga förslag på hur medborgarskapet ska göras mer svåråtkomligt. De nya krav som regeringen vill ska ställas på de som söker medborgarskap är både ekonomiska, kulturella och sociala.

I första hand ska man behöva bo längre i Sverige än de fem år som idag krävs. Därefter kommer man också behöva ha mer kunskaper om svensk kultur och det svenska samhället än vad som krävs idag och man vill också skärpa kravet på ett hederligt levnadssätt.

Dessutom vill man införa ett krav på egenförsörjning för att kunna ansöka om medborgarskap. Avslutas ska det hela med en förnedrande lojalitetsförklaring eller ett ”medborgarskapssamtal”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.