Kommunal varslar om strejk för kökspersonal

FACKLIGT Kommunal har varslat om strejk efter att motparten Visita inte gått med på de krav som fackförbundet ställer. Strejken påbörjas den 15 september om ingen överenskommelse har nåtts fram till dess.

Visita är branschorganisationen för den svenska besöksnäringen och turismen, men inom organisationen ryms också företag som driver storkök och personalmatsalar. Det är dessa som också kommer att gå ut i strejk, vilket kommer ske på bland annat Karolinska i Solna, Norrlands universitetssjukhus och Hudiksvalls sjukhus.

Kommunal skriver i sitt pressmeddelande att det framför allt är låglönesatsningen som Visita inte vill gå med på och att detta skulle bryta mot det tidigare satta industrimärket, som i sig innebär en lönesänkning.

Ordförande för Visita är sedan 2022 Fredrik Reinfeldt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.