Det moderna Sverige – brödköer går runt kvarteren

INRIKES I och med inflationen och krisen har ett nygammalt fenomen spridit sig i Sverige – brödköer. Fattiga människor som inte har råd att leva får gammalt bröd gratis av bland annat Stadsmissionen, rapporterar SVT Värmland.

Enligt Stadsmissionen, som driver den utdelning som SVT besökt i Karlstad, är det främst pensionärer och ensamstående som kommer till dem. Vissa av dem står i kö i flera timmar för att få tag i det livsnödvändiga eftersom pengarna inte räcker till.

Brödköerna är alltså tillbaka till i Sverige, denna gång i modern tappning. Det mest surrealistiska i det hela är dock att det bröd som nu delas ut via Stadsmissionen tidigare bränts. Kapitalismen erbjuder ett överflöd av varor men för vanliga människor är det helt enkelt inte tillgängligt – ännu mindre så den senaste tiden. Kapitalismen är helt enkelt ett omänskligt system som förnedrar människan på daglig basis.

En tanke på “Det moderna Sverige – brödköer går runt kvarteren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.