Nato erbjuder hjälp mot gängen

INRIKES Regeringen har tidigare öppnat för att låta militären hjälpa polisen att bekämpa gängkriminaliteten. Nu har även Nato erbjudit sin hjälp med att både spåra de kriminella men också att arbeta med sprängmedel, rapporterar Aftonbladet.

I somras genomförde Nato en utbildning för svensk polis, där man undervisade den i sprängmedelsteknik och både informationsutbytet och samarbetet har förstärkts de senaste månaderna. Nu erbjuder man sig att hjälpa till ytterligare, bland annat med att spåra och hitta de gängkriminella som ligger bakom de dåd som skett. 

Det ökade samarbetet med Nato är inte ett uttryck för solidaritet eller hjälpsamhet, utan i första hand handlar det om att sälja in det svenska Nato-medlemskapet hos den svenska befolkningen och normalisera Nato-soldaters närvaro i Sverige. 

Tanken på att skicka in militären för att bistå polisen har kommunisterna tidigare kritiserat i ett uttalande, där man bland annat skrev: 

Varje nedskärning i skolan, varje arbetslös förälder och varje nedsliten bostad har skapat kriminalitet. Varje stängd fritidsgård, varje lönesänkning och varje ökning av otryggheten har skapat kriminalitet. Sociala problem skapar kriminalitet, den uppstår inte i ett vakuum. Mer repression löser inte problem som bara hade kunnat lösts för decennier sedan.

En tanke på “Nato erbjuder hjälp mot gängen

  1. ..och minns att det var sossarna med justitieministerThomas Boström som talesman som (2004?) gick i bräschen för att ta bort det ”vattentäta skotten” mellan polis och militär som hade tillkommit efter att militär sköt demonstranter Ådalskravallerna 1931.

    Var och hur det slutade eller fortgår vet jag inte men kan den svenska staten använda sig av NATO- militär som expertis är steget inte långt till att sätta in militär när det passar den, och det har det heller aldrig varit.
    Så fungerar kapitalismen, för att i första och sista hand skydda klassamhället mot strejker, demonstrationer och en önskan om ett ekonomiskt- och socialt jämlikt samhälle. Några vattentäta skott har i egentlig mening aldrig funnits.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.