LO-förbunden förbereder sympativarslen med Kommunal

FACKLIGT Kommunal varslade nyligen om strejk för städare i hemmet eftersom motparten Almega inte ville gå med på den låglönesatsning som Kommunal eftersträvar. Nu meddelar LO att organisationens samtliga förbund förbereder sympatistrejker.

Den fjärde oktober varslade Kommunal om strejk för städare som arbetar i hem. Framför allt gällde detta arbetare anställda vid HomeMaid. Orsaken var att Almega inte ville acceptera den låglönesatsning som inbegreps i det märke som parterna inom industrin tidigare kom överens om.

Nu har hela LO-samordningen följt efter och i ett pressmeddelande gör LO klart att samtliga organisationens förbund förbereder sympatiåtgärder med Kommunal. Dessa kommer att läggas på måndag den 9 oktober om ingen uppgörelse nåtts innan dess.

En tanke på “LO-förbunden förbereder sympativarslen med Kommunal

  1. Sympatistrejken stannar väl, som vanligt vid en harmlös demonstration som LO- förbunden hunnit dra sig ur, redan innan den hunnit genomföras.
    Detta eftersom LO ju styrs av sossarna, ett rakt igenom borgerligt parti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.