Kommunal varslar om strejk för städare

FACKLIGT Förhandlingarna mellan Kommunal och motparten Almega har inte lett någonvart, varför Kommunal nu varslar om strejk och blockad. Strejken inleds den 13 oktober om ingen överenskommelse nåtts innan dess.

Orsaken till Kommunals varsel är att Almega inte vill godkänna den låglönesatsning som ingår i industrins märke. Almega själva säger inte mycket mer än att de ansträngt sig och att Kommunal inte tar sitt ansvar för den svenska modellen.

Strejken kommer inledas den 13 oktober om ingen överenskommelse ingåtts innan dess och parallellt med detta lägger man också blockad mot bland annat nyanställning, övertidsarbete och inhyrning av personal. 

Konflikten berör medlemmar som arbetar med servicearbete som utförs i hemmet och de flesta arbetarna som kommer strejka finns hos företaget HomeMaid.

2 tankar på “Kommunal varslar om strejk för städare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.