Strejk för städare avblåst – Kommunal fick sin vilja igenom

FACKLIGT I slutet av förra veckan varslade Kommunal om strejk för städare i hemmet. Nu har varslet dragits tillbaka eftersom parterna gått med på medlarnas bud, vilket i stort sett går på Kommunals linje.

Strejken riktade sig mot Almega, som hade vägrat gå med på den låglönesatsning som industrins märke innehöll. Tätt därpå följde nyheten från LO, om att alla förbund som slutit sig samman i organisationen förberedde sympatiåtgärder.

Pressen fick rätt snabbt Almega att backa och under helgen kunde man enas om ett förslag från medlarna i konflikten. Överenskommelsen innehåller bland annat den låglönesatsning som Kommunal efterlyste. Almega konstaterar helt kort att ett avtal har nåtts och verkar lättade över att en större konflikt kunnat undvikas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.