Fler varsel om sympatiåtgärder med Tesla-strejken

FACKLIGT På tisdagen varslade LO-facket Fastighets om en blockad av städning i Teslas lokaler som sympatiåtgärd för IF Metalls strejk för att få till stånd ett kollektivavtal. Nu kommer också elektrikerfacket med i striden.

Elektrikerförbundet varslar om ”vägran att befatta sig med tillförsel av elektricitet”. Detta gäller vissa av Teslas serviceverkstäder och vissa av Teslas laddstationer. Förbundets medlemmar kommer inte att arbeta med service och/eller reparation av elanläggningar och elförsörjningsanläggningar vid de uttagna verkstäderna och laddstationerna. Arbetet försätts samtidigt i blockad. Sympatiåtgärderna träder i kraft den 17 november 05:00, om ingen lösning av konflikten nåtts innan dess.

Nu varslar också Transport om utökad blockad mot lossning och lasting av Tesla-bilar i alla Sveriges hamnar från den 17 november. Facken anser att sympatiåtgärderna är befogade. Detta eftersom Tesla begår strejkbryteri genom att låta andra anställda utföra de strejkandes arbetsuppgifter. Transport betonar också i hemställan om sympatiåtgärder att Tesla har en tydlig fackföreningsfientlig inställning  och att många arbetare är rädda för vad fackligt medlemskap kan innebära.

Även det fristående facket Svenska hamnarbetarförbundet varslar om blockad av Teslabilar från 17 november. Dessutom har Taxi Stockholm meddelat att man slutar köpa in Teslabilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.