Kriget mot civilbefolkningen i Gaza

UTRIKES Kriget som Israel för mot Gaza är ett folkmord på civila, barn, kvinnor, män, sjuka, gamla. Just nu attackeras sjukhus som snart kommer att tvingas sluta med sin verksamhet eftersom elektriciteten är blockerad och bränslet till nödgeneratorerna nästan är slut.

Läkare utan gränser berättar om amputationer som genomförs utan bedövning och sår som steriliseras med vinäger. Patienterna är för sjuka för att evakueras till södra Gaza, så de är kvar på sjukhusen.  – Vår personal på plats försöker rädda de liv som kan räddas. Att evakuera och lämna kvar patienterna på sjukhusen för att dö är inte ett alternativ, säger Faris al-Jawad på Läkare utan gränser.

Organisationens medicinska samordnare på plats inne i Gaza är Abu Mughaiseb som berättar för SVT att det är värst för personalen på al Shifa-sjukhuset. Man har inte kunnat komma i kontakt med dem under det senaste dygnet och ingen hjälp kommer fram till Gaza city.

Israeliska markstyrkor strider nu i närheten av Al Shifa-sjukhuset, som den israeliska militären påstår är ett Hamasfäste. Detta är ett påstående som gjorts sedan 2009 säger den norska läkaren Mads Gilbert som arbetat där – och kräver att få bevis för dessa uttalanden som han bedömer som fullständigt lögnaktiga.

Enligt en direktrapportering från Al Jazeera söker också tiotusentals människor skydd undan kriget i Al Shifa-sjukhuset. Det rapporteras också om bombningar och strider mycket när andra sjukhus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.