Transportarbetare i Belgien och Barcelona vägrar hantera krigsmaterial på väg till Israel

UTRIKES Terrorn i Gaza antar hela tiden större proportioner och miljoner människor världen över har protesterat. Känslorna för Palestina är också starka bland arbetarna, vilket gjort att transportarbetarna i Belgien och Barcelona satt hanterandet av krigsmaterial till Israel i blockad.

De fem stora belgiska fackföreningarna förklarade i ett gemensamt uttalande att deras medlemmar ser vapen skickas till Israel samtidigt som landet genomför ett folkmord i Gaza. Som fackföreningar, skriver de, står de med de som kampanjar för fred. Därför kommer de framledes att vägra hantera alla vapenleveranser till Israel.

Arbetarna i Belgien får också sällskap av hamnarbetarna i Barcelona, som också har förklarat att de vägrat hantera skepp som fraktar vapen överhuvudtaget, vare sig det rör sig om vapen till Israel eller Ukraina. Den enda anledningen, skriver hamnarbetarna, är att man vill skydda civilbefolkningen, oavsett var de bor. Hamnarbetarna i Barcelona genomförde en liknande blockad under den imperialistiska interventionen i Libyen för 12 år sedan.

Andra arbetare har tidigare blockerat vapenleveranser till Ukraina och förhoppningsvis kan transportarbetarna i Belgien och Barcelona visa vägen för aktivering av ännu fler grupper av arbetar i kampen mot den israeliska terrorn.

2 tankar på “Transportarbetare i Belgien och Barcelona vägrar hantera krigsmaterial på väg till Israel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.