Också italienska hamnarbetare blockerar vapen till Israel

UTRIKES Transportarbetare i Belgien och hamnarbetarna i Barcelona har tidigare sagt sig vägra hantera vapen till Israel och andra konflikthärdar för att skydda civila. Nu ansluter sig även de italienska hamnarbetarna i Genoa till initiativet.

De italienska hamnarbetarna har en stolt historia av att stå upp mot rasism, fascism och förtryck, skriver fackföreningen USB på sin hemsida. Därför tar de också ställning mot den israeliska ockupationen och vägrar hantera vapen på väg till Israel. Därmed gör de också de belgiska transportarbetarna och hamnarbetarna i Barcelona sällskap.

Tidigare har italienska transportarbetare protesterat mot att italienska vapen skickats till Ukraina förklädda till humanitär hjälp och därför satte de alla vapenleveranser till Ukraina i blockad. 

En tanke på “Också italienska hamnarbetare blockerar vapen till Israel

  1. Strejkrörelsen mot Gazakriget växer i styrka, samtidigt som helgens demonstrationsrörelse för ett fritt Palestina fortsätter att locka masstöd. Detta är en välkommen utveckling eftersom det enda sättet att stoppa kriget mot barnen i Gaza är att avbryta leveranserna av ammunition och vapen till den israeliska militären.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.