Israelisk bombning av Al-Maghazi-lägret i Gaza

UTRIKES Israel attackerade igår återigen ett flyktingläger, Al-Maghazi i centrala Gaza, där ett femtiotal människor omkommit till följd av bombningarna. Bombningen följer på attackerna mot Jabalia och ett annat flyktingläger Bureij, där sammanlagt mer än 200 människor ska ha omkommit.

Enligt uppgifter från Hamas-myndigheterna utgjorde människors bostäder de direkta målen för bomberna mot Al-Maghazi. Detta bekräftas av en turkisk journalist som berättade för AFP att två av hans söner dödades i anfallet, medan resten av hans familj skadades. Grannhuset raserades.

Samtidigt som denna terror pågår vägrar Israel att inleda förhandlingar om eldupphör så länge som Hamas inte friger alla i den gisslan som togs den 27 oktober och som enligt Israel uppgår till 240 personer.

Svårt sjuka drabbas hårt av Israels attacker

Gränsövergången Rafah till Egypten är dessutom åter stängd – uppgifter säger att Hamas denna gång stängt den för människor med utländska pass eftersom Israel inte släpper igenom svårt sjuka palestinier som behöver vård. Attackerna mot sjuk- och hälsovård fortsätter dessutom: 15 personer dödades och 60 skadades i en israelisk attack mot en ambulanskonvoj  på fredagen, nära Al Shifa-sjukhuset.

Gazas hälsodepartment anger att konvojen användes för att evakuera de skadade från områdets belägrade delar i norr. I sjukhuset visats för närvarande 50 000 flyktingar förutom de 1900 som vårdas – ofta med livshotande sjukdomar som leder till döden om elektriciteten uteblir.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.