Nya bombningar av flyktingläger i Gaza

UTRIKES Flyktinglägret Jabalia, som fungerar ungefär som en förstad till Gaza City med tiotusentals människor som bor i flervåningshus, attackerades av israeliskt bombflyg första gången på tisdagen, och sedan återigen igår i en andra räd.

Enligt Hamas dödades 50 civila i tisdagens attack. Av dessa ska minst sju personer vara del av gisslan som togs av Hamas i Israel den 7 oktober. En läkare på ett sjukhus i området sade efter attacken till nyhetsbyrån AP att hundratals människor dödats eller skadats under attacken.

Bilder från den andra attacken visar hur människor gräver med bara händerna i högar av bråte för att leta efter dem som fångats i rasmassorna. Hela familjer ska ha utplånats av bombningen. Den israeliska militären säger som vanligt att attacken handlade om ett angrepp på ett Hamas-centrum och att man dödat en viktig militär ledare.

Och ändå är attackerna bara toppen av isberget. Situationen för befolkningen i Gaza är så katastrofal att varje dag kan betecknas som en krigshandling mot dem – överfulla sjukhus där sjuka inte kan få den vård som behövs eftersom allt saknas, där friska människor trängs för att söka skydd, och en vardag där bristen på mat, rent vatten, el och kommunikationer gör att skräcken för att dö av bomberna bara är en del av helvetet. Israel skapar en samhällskris av gigantiska mått och gör varje människa i Palestina till en måltavla.

2 tankar på “Nya bombningar av flyktingläger i Gaza

  1. Bombningen av Al-Ahli-sjukhuset och nu av Jabalya är Netanyahus revansch mot de globala massprotester till stöd för Palestina som har ägt rum sedan oktober. Lördagsdemonstrationsrörelsen uppstod trots obeveklig propaganda från västmedia och kapitalistisk ”fri press” som ursäktade det folkmord som begås mot palestinierna. Biden, Blinken, Zunak, Macron, Scholz och Netanyahu är skyldiga till krigsförbrytelser. Att motsätta sig israeliskt folkmord är INTE ”antisemitism”. Palestinier är också semitiska, så att bomba palestinska civila är tekniskt sett en handling av antisemitiskt hat. Genom att kalla palestinierna för ”mänskliga djur” delar Netanyahu Hitlers logik, som kallade slaviska folk och judar för ”Untermensch” för att rättfärdiga att de dödades.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.