Målarna går med i Byggnads

FACKLIGT Sveriges fackförbund blir ett färre till antalet när Målarna går upp i Byggnads, efter ett beslut på Målarnas extra kongress. Svenska Målareförbundet var det äldsta fackförbundet i Sverige och grundades redan 1887.

Sedan tidigare har Målarna varit med i Byggnads arbetslöshetskassa och nu slås även förbunden ihop, efter att Målarna tagit beslut dels på sin ordinarie kongress i augusti och dels på sin extra kongress i veckan. Det betyder att Byggnads får ett tillskott på ungefär 15 000 medlemmar. Alla ombud ska få fortsätta i sina uppdrag, meddelar de båda fackförbunden.

Målarna var en av de fackföreningar som strejkade under vårens avtalsrörelse, då man bland annat ville värna yrkeskompetensen, så att inte vem som helst skulle kunna kalla sig målare. Målarna har också genomfört sympatiåtgärder för de strejkande Tesla-arbetarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.