Regeringen är otålig – skyndar på utredning om ungdomsövervakning

INRIKES I den ursprungliga utredningen skulle man bland annat titta på hårdare straff för ungdomar och hur en ny påföljd – ungdomsövervakning – skulle kunna se ut. Nu skyndar regeringen på utredningen med sju månader.

Utredningen tillsattes i somras och resultaten skulle redovisas i januari 2025 men enligt de nya direktiven från regeringen ska den vara klar redan nästa sommar. Uppenbarligen är regeringen otålig och vill ha repressionen på plats tidigare, snarare än senare.

Själva innehållet i utredningen berör framför allt en sänkning av straffmyndighetsåldern från 17 till 15 år och hur avskaffandet av den så kallade straffrabatten för personer mellan 18-20 år kan plockas bort, samt en undersökning av hur man kan ge polisen en större verktygslåda för att ännu hårdare övervaka ungdomar och straffa dem – detta kallar man ungdomsövervakning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.