Den israeliska regeringen försöker stoppa kommunisterna

UTRIKES Det israeliska kommunistpartiets parlamentariska front Hadash har redan fått flera av sina parlamentsledamöter avstängda och nu riskerar man att inte få hålla en nationell konferens. Anledningen är att den israeliska polisen ser en stor risk för ”provokativa tal” på konferensen.

Minst två av frontens ledamöter i det israeliska parlamentet Knesset har blivit avstängda för sina ställningstaganden och det är uppenbart att staten vill slå ner på de oppositionella kommunisterna. Polisens nästa steg har varit att hota ägaren till den lokal där Hadash ska ha sin nationella konferens den 16 december eftersom man tror att det där kommer hållas ”provokativa tal som skulle hota allmänhetens välfärd”.

På sin hemsida skriver dock Hadash att man ”avvisar de fascistiska skrämseltaktikerna som genomförs av högerregeringen” och att de kommer fortsätta ”höja sina röster mot krig och fascism – med mod och ansvar kommer vi att hålla Hadash konferens på det planerade datumet.”

Samtidigt som polisen riktar in sig på kommunisterna tillåter man utan problem högerextremister att marschera i Jerusalem, vilket tydligt visar åt vilket håll repressionen riktas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.