Journalister attackerades av Israels militär

UTRIKES Nära byn Alma al-Shaab på gränsen mellan Libanon och Israel fanns den 13 oktober sju journalister från internationella nyhetskanaler som arbetade med ett reportage, berättar tidningen Journalisten. När två raketer slog ned dödades en av dem, och en skadades mycket allvarligt.

Nyhetsbyrån AFP som hade flera journalister i den attackerade gruppen har genomfört en utredning tillsammans med organisationen Airwars och undersökt händelsen. Nu får vi veta att utredningen kommit fram till att det var israeliska raketer som avfyrades mot journalisterna. Det fanns ingen annan militär aktivitet i närheten, vilket enligt AFP tyder på journalisterna var målet för attacken. Även Amnesty International och Human Rights Watch har undersökt vad som hände och stöder de slutsatser som AFP dragit.

Amnesty kräver nu en oberoende undersökning, och AFP kommer att vidta rättsliga åtgärder. Israel beklagar dödsfallen men tar inte på sig någon skuld.

En tanke på “Journalister attackerades av Israels militär

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.