Jemen bombat av Storbritannien och USA

UTRIKES Sedan Houthi-rebellerna inledde sin kampanj mot lastfartyg på väg mot Israel har handeln för landet försvårats, vilket fått Storbritannien och USA att gripa in. Under natten bombades ett 60-tal mål i Jemen, men Houthi-rebellerna säger att de kommer fortsätta angripa fartyg.

I slutet av förra året försökte USA samla ihop en styrka som kunde skydda fraktfartyg på väg in i Röda havet från Houthi-rebellernas attacker. Ett fåtal länder slöt upp, däribland Danmark och Storbritannien och nu har det första angreppet mot Jemen genomförts, då ett 60-tal mål i landet bombades med ett hundratal bomber och missiler.

Trots bomberna över landet förklarar Houthi-rörelsen att de kommer fortsätta med sina angrepp och att attackerna är illegitima – det finns inget hot mot transportrutten i sig, utan endast mot skepp på väg mot Israel och ockuperade palestinska områden. 

Även Ryssland har reagerat och krävt att FN:s säkerhetsråd sammanträder omedelbart. 

 

 

3 tankar på “Jemen bombat av Storbritannien och USA

  1. En imperialistisk aggression mot Jemen till stöd för den israeliska terrorstaten!

    Houthierna stoppar sjöfarten från Röda havet på väg mot Israel för att stoppa folkmordskriget mot palestinierna i Gaza.

    Houthierna säger att de upprätthåller FN:s konvention mot folkmord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.