Redaktören för kommunisternas tidning i Sudan arresterad

UTRIKES Sedan snart ett år tillbaka har milis och militär drabbat samman i Sudan, vilket lämnat tusentals döda och tvingat miljoner på flykt. Landet är uppdelat i två läger och kommunisterna i Sudan navigerar i en svår situation, vilket arresteringen av journalisten Haitham Dafallah visar.

Dafallah, som är redaktör för det sudanesiska kommunistpartiets tidning Al Midan, arresterades under fredagen i sitt hem i de västra delarna av huvudstaden Karthoum, som snart är omringad av de så kallade Rapid Defense Forces (RDF). Det var också medlemmar ur denna paramilitära grupp som arresterade Dafallah.

Det är inte första gången som RDF angriper kommunisterna. I slutet av maj förra året gick de till angrepp mot kommunistpartiets högkvarter i Karthoum, varefter de ockuperade byggnaden och använde den som sin egen. Kommunisterna har hela tiden vägrat välja sida och har istället uppmanat folket att ta saken i egna händer och själva försvara sina bostadsområden och kvarter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.