Sverige är ett steg närmare visiteringszoner – godtycket upphöjt till lag

INRIKES Under dagen tog regeringen beslut om en lagrådsremiss om införandet av visitationszoner, vilket skulle ge polisen större befogenheter att genomsöka fordon och personer inom dessa zoner.

Trots tung kritik mot förslaget om visitationszoner lämnade regeringen idag en lagrådsremiss till Lagrådet, som ska se om förslaget strider mot några lagar. Förslaget bygger på en dansk förlaga som det är högst tveksamt har gett resultat och kritiker menar att det öppnar för godtycke.

Just godtycke verkar inte heller regeringens representanter ha något emot. Under en presskonferens utvecklade nämligen Martin Melin från Liberalerna hur regeringen ser på vilka som kan komma att visiteras. Melin förklarade där att många gängkriminella bär på vad han kallade ”guccikopiakepsar” och därför menade han att just kläder kan bli ett sätt för polisen att välja sina offer och så blev alltså godtycket upphöjt till lag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.