80 procent av lärarna upplever en orimligt hög arbetsbelastning

FACKLIGT Sveriges Lärare har presenterat en ny rapport med namnet ”Med orimliga förutsättningar”. Den visar betydande brister i lärarnas och förskollärarnas arbetsmiljö.

Det senaste året har sex av tio lärare blivit utsatta för hot och våld och över 80 procent av lärarna upplever en orimligt hög arbetsbelastning, enligt rapporten. De flesta lärare som vill lämna yrket anser också att arbetsbelastningen är för hög. Dessutom anser nästan 90 procent att de tillbringar för mycket tid på annat än på lärarnas huvudsyssla – undervisning.

Rapporten betonar också att nedskärningar inom skolan kommer att leda till en ökad risk för hot och våld mot lärare, bland annat genom större undervisningsgrupper. Facket ställer därför kravet på ett lagstadgat maxtak på undervisningsgruppernas storlek.

Tidigare har Sveriges Lärare organiserat protester mot nedskärningar men det ger uppenbarligen inte önskad effekt. Frågan är det kanske vore rimligt att ägna sig åt lite facklig kamp?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.