Byggnads demonstrerar utanför riksdagen varje tisdag

FACKLIGT I och med att bostadsbyggandet stannat av har också tusentals byggnadsarbetare blivit arbetslösa. Med anledning av detta kommer Byggnads att demonstrera utanför riksdagen varje tisdag fram till sommaren.

Krisen och inflationen har drabbat byggnadsarbetarna hårt i och med att byggnadstakten mer än halverats. Tusentals byggnadsarbetare har varslats, vilket slår hårt mot arbetarnas och deras familjer. Bara sedan i somras har antalet arbetslösa i Byggnads a-kassa ökat med 67 procent.

Som svar har Byggnads försökt att mobilisera sina medlemmar, både med manifestationer och med namninsamlingar, som man överräckte till den kristdemokratiska bostadsministern. Huruvida det beveker hans hjärta återstår att se.

Det är glädjande att Byggnads inte bara sätter sin tillit till kristdemokratisk välvilja utan också mobiliserar sina medlemmar för ytterligare manifestationer. Byggnads har nämligen meddelat att fackförbundets medlemmar kommer att stå utanför riksdagen mellan 9-10 varje tisdagsmorgon fram till sommaren för att protestera mot regeringens uteblivna åtgärder mot byggkrisen.

En tanke på “Byggnads demonstrerar utanför riksdagen varje tisdag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.