Hyreshöjningar på 6 procent i Stockholm – för lite för kapitalet

INRIKES Årets hyreshöjning i Stockholm landar på nästan 6 procent och ändå är kapitalet inte nöjt. De hade velat se en långt högre hyra och siktar på att skjuta över så mycket som möjligt av sina kostnader på hyresgästerna.

Från och med den första april kommer Stockholms hyresgäster att få en 6 procent högre hyra. Detta efter att en skiljeman fastställt årets hyreshöjning till just detta. Fastighetsägarna klagar dock och upplever att den chockhöjda hyran är för liten – den skapar för lite profit för fastighetsägarna och de hade gärna skjutit över hela inflationsbördan på hyresgästerna.

Hyresgästföreningen verkar dock nöjda med beslutet. Det var de i alla fall när hyreshöjningarna i Göteborg landade på 5,3 procent. Resonemanget då var att det i alla fall inte var 12 procents höjning! Logiken om det minst onda tränger igenom överallt och istället för att ta kamp för människors rätt till ett billigt och bra boende ser de till att kapitalet ändå får en viss del av kakan, låt vara att den inte var så stor som kapitalet egentligen velat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.