Ungkommunisterna demonstrerar mot Israel i Karlstad

SKU Imorgon lördagen den 2 mars kommer ungkommunisterna i Karlstad att demonstrera mot Israels deltagande i Eurovision. De kommer finnas på plats under hela deltävlingen utanför Löfbergs Lila Arena.

I år ska Eurovision Song Contest hållas i Malmö här hemma i Sverige. Till sångtävlingen är i vanlig ordning de europeiska länderna inbjudna, med tillägget av de kaukasiska länderna, Australien och Israel.

För två år sedan uteslöts Ryssland raskt av European Broadcasting Union (EBU) efter starten av det imperialistiska kriget i Ukraina. Att en stat i aktivt krig skulle uteslutas ur tävlingen var då en självklarhet för EBU:s medlemmar. Men att Israel som just i denna stund begår ett förödande folkmord ska uteslutas ur tävlingen är det knappt tal om.

Av denna anledning kommer Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund att demonstrera under Melodifestivalens deltävling i Karlstad. Demonstrationen anordnas av aktionsgruppen Stoppa Israel Karlstad i vilken SKU är medarrangör.

Uppsamlingen börjar klockan 15.00 på Ruds centrum och kommer därefter att tåga till Löfbergs Lila Arena. Vi kommer att vara på plats under hela sändningen med information och tal om Israels krigsbrott och den palestinska kampen.

Slut upp du med och uteslut Israel!

Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.