14 000 arbetare får gå från Tesla men Elon Musk går det ingen nöd på

UTRIKES Över 14 000 arbetare ska varslas från Tesla på grund av vikande försäljning och ett behov av effektivisering. Samtidigt förblir ägaren och grundaren av Tesla världens näst rikaste person – förra året ökade han sin förmögenhet med ungefär 15 miljarder dollar.

Tesla har dragits med vikande försäljningssiffror och aktiekursen har gått ned med ungefär 30 procent under året, vilket man nu ska lämpa över på de anställdas axlar. För att öka profiten vill man varsla 14 000 personer från hela världen. Det är ungefär 10 procent av företagets anställda.

Medan arbetarna får hjälpa till att bra förlusterna har knappast vinsterna delats lika generöst med arbetarna. I skrivande stund räknas Elon Musk som världens näst rikaste person och hans personliga förmögenhet uppgår till 195 miljarder dollar. Det är inte utan att man funderar över hur det kan anses vara rimligt att en person sitter på sådana summor när de som faktiskt skapat värdet, arbetarna i Tesla, kastas ut när det svajar lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.