Barnafödandet fortsätter minska

INRIKES Enligt statistik från SCB fortsätter barnafödandet i landet att minska. Födelsetalen för årets två första månader har inte varit så lågt som det är nu på länge.

Än så länge har ingen månad under året haft högre födelsetal än 8 000 medan det för tre år sedan inte var en enda månad som hade födelsetal under 8 000. Barnafödandet minskar alltså i rätt rask takt och talen för februari i år är de lägsta sedan 2005, meddelar SCB.

Frågan är dock om det minskade barnafödandet är ett problem och för vem i så fall. Naturligtvis är det så att ett minskat barnafödande på grund av minskad fertilitet är ett sjukdomstecken, såtillvida att det beror på utsläpp och kemikalier i naturen, men i slutändan blir det ett kapitalistiskt problem som beror på en ojämn fördelning av resurser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.