Offensiv mot Rafah hotar i Gaza

UTRIKES Israel har placerat ut extra artilleri och militära fordon nära Gazaremsan, vilken kan tyda på att offensiven mot Rafah  förbereds. Trupper har försatts i beredskap, och den  israeliska militären bekräftar inköp av 40 000 tält där flyktingar som sökt skydd i Rafah ska inhysas.

Detta tycks bekräfta de uppgifter som tidigare framkommit om att USA skulle acceptera Israels markinvasion i Rafah om Israel undviker en storskalig attack mot Iran.

Isreals krig mot palestinierna i Gaza fortsätter även i den övriga delen av området, och flera dödliga bombningar har skett i Gaza under veckan. Mellan måndagen och onsdagen dödades över 100 palestinier, uppger FN:s humanitära organ OCHA.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.