Stötta kampfonden – få en gåva!

PARTIET, SKU Inför den stundande Arbetarklassens internationella kampdag på 1:a maj är SKP och SKU Stockholm i full gång med förberedelserna. Vi har precis tryckt upp 100 fina broscher som avbildar La Mano-monumentet, skapat av konstnärerna Liss Eriksson och Göran Lange. Och vet du vad det bästa är? Du kan få en av dessa broscher som gåva när du donerar minst 250 kronor till SKP:s kampfond!

Bland kommunisterna spirar traditionen starkt. Varje år på 1:a maj samlas vi vid Katarinavägen vid Slussen, där det mäktiga La Mano-monumentet står. Tillsammans med andra partier och fackföreningar håller vi en minnesstund till ära för de heroiska Spanienfrivilliga som under 1936-1938 gick i frontlinjen i de Internationella Brigaderna, organiserade av Komintern, för att bekämpa Francofascismen. Majoriteten av spanienkämparna var medlemmar i SKP och SKU. En tredjedel av dem återvände aldrig hem.

För SKP och SKU är La Mano mer än bara ett monument. Det är en symbol för den proletära internationalismen, antifascismen och kampen för socialismen. Monumentet restes på initiativ av Kommunisterna i Stockholms Stadsfullmäktige på 1970-talet, under ledningen av Knut Olsson, en av Spanienhjälpens främsta organisatörer.

Nu är det din chans att bära denna symbol med stolthet!

Om du ger minst 250 kr till kampfonden kan du just nu 2024-04-12 få en brosch. Gäller de första 100 donationerna , om du anger ’La Mano’ och ditt postnummer/adress i meddelandefältet.

 

SKP och SKU Stockholm

En tanke på “Stötta kampfonden – få en gåva!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.