Lärarna protesterar den 4 maj – samtidigt bakbinder man sig med ett nytt kollektivavtal

FACKLIGT Sveriges Lärare har arrangerat ett flertal protester mot nedskärningarna i skolan och kommer göra det igen den 4 maj. Samtidigt vägrar man att använda de vapen som står den fackliga organisationen till buds och skriver under nya kollektivavtal som tvingar lärarna till fredsplikt.

Protesterna som Sveriges Lärare regelbundet arrangerar riskerar att bli till ett dåligt regisserat skådespel, för samtidigt som man presenterar rapporter om den dåliga situationen i skolan och organiserar protester mot nedskärningar, så skriver fackförbundet under nya kollektivavtal, som innebär fredsplikt.

Det betyder att man avhänder sig det kraftigaste vapnet som står arbetarna och fackföreningarna till buds – strejken. 

Nu ska Sveriges Lärare alltså arrangera ytterligare en protest i Stockholm den 4 maj. På den kommer bland annat förbundets ordförande Åsa Fahlén att tala men hon kommer inte ha den minsta kraft att sätta bakom sina ord, eftersom hon redan gett bort strejkrätten. Den cyniskt lagda hade kanske helt enkelt konstaterat att protesterna bara är ett sätt att verka relevant för sina medlemmar och för lärarna, men att de har sina lojaliteter någon annanstans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.