Segerdagen hedrades vid La Mano i Stockholm

PARTIET, SKU Ingen Himmelsfärd eller Europadag hindrade stockholmsorganisationerna för SKP. SKU, KKE och KNE att i kommunistisk tradition hedra segerdagen över Hitlerfascismen den 9 maj 1945.

Efter en promenad från trafikknutpunkten Slussen till monumentet över de Internationella brigaderna mot Francofascismen i Spanien på 1930-talet höll representanter för de svenska och grekiska kommunisterna korta tal och lade ner blommor vid La Mano.

De uppmärksammade i sina tal Röda arméns, sovjetfolkets och motståndsrörelsernas heroiska insatser och smärtsamma offer i kampen mot Hitlerfascismen. Talarna värjde sig mot försöken att ge Segerdagen 9 maj ett annat innehåll genom att torgföra kapitalistalliansen Europeiska Unionen som en väg till välfärd och fred för de europeiska folken. De var eniga om att kampen mot fascismen bara kan leda till framgång om dess rötter, det kapitalistiska samhället, övervinns.

SKP Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.