Video: Minnesstund för Spanienfrivilliga – La Mano 2024

PARTIET, INRIKES Varje första maj samlas SKP Stockholm med andra partier och fackförbund för att minnas och hedra de över 500 svenskar, varav tre fjärdedelar var medlemmar i SKP och SKU, som reste ned till Spanien åren 1936 – 1938 för att strida i de Internationella Brigaderna.

Det är ett ypperligt tillfälle för de socialdemokratiska partierna att vittvätta och dölja deras arbetarfientliga politik genom att förvränga Spanienkämparnas heroiska handlingar. För SKP är det vår uppgift att försvara Spanienkämparnas ära och minne genom att markera mot opportunisterna rakt i deras ansikten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.