Arbetsplatsolyckorna ökar

INRIKES Enligt statistik från Arbetsmiljöverket ökar antalet anmälda arbetsplatsolyckor i landet. Exempelvis arbetsplatsolyckor som ledde till sjukfrånvaro ökade med 11 procent förra året.

I statistiken framgår att mäns och kvinnors hälsa drabbas olika av bekymmer på arbetsplatsen. Medan män oftare dör i arbetsplatsolyckor och oftare drabbas av olyckor som leder till sjukfrånvaro, drabbas kvinnor mycket oftare av arbetsrelaterade sjukdomar och av arbetsplatsolyckor som inte leder till sjukfrånvaro. 

De vanligaste orsakerna till arbetssjukdomar var organisatoriska och sociala faktorer och ofta drabbade dessa kvinnor i omvård eller utbildning.

Både psykiska och fysiska problem på arbetsplatserna fortsätter att frodas i ett allt hårdare samhälleligt klimat, där varje arbetare måste pressas mer och mer. Detta är en mer eller mindre oundviklig del av kapitalismen, som alltid kommer sträva efter en maximal utsugning av arbetskraften.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.