Kim Söderström sommarpratare

FACKLIGT Riktpunkt fick en intressant insändare från en kamrat som har insikt i många av de skandaler som orsakats av reaktionära socialdemokratiska fackpampar och den maktfullkomlighet de uppvisar – något som yngre medlemmar kan lära sig en hel del av. Vi publicerar Lars Lundbergs text och hoppas att sommarprataren Kim Söderström får kritiska lyssnare som inte köper hans syn på verkligheten!

När årets sommarpratare presenterades av Sveriges Radio väckte det en viss uppmärksamhet att man valt byggnadsarbetaren Kim Söderström att vara sommarpratare. Bland annat uppmärksammade tidningen Proletären det som en positiv nyhet att en byggnadsarbetare äntligen skulle få vara sommarpratare.

Vem är den här byggnadsarbetaren?

Vem är då denne Kim Söderström? Ja, han är ordförande i Byggnads region Gävle-Dala. Dessutom är han en reaktionär socialdemokrat samt en mycket militant antikommunist. När han inledde sin karriär som ordförande i Byggnads Gävle-Dala hade han fått en rapport om att både tidningen Riktpunkt och Byggkommunisten fanns i besöksrummet på Byggnads regionkontor i Gävle. Detta var enligt Kim oacceptabelt och han beslutade då att dessa båda tidningar inte fick förekomma på Byggnads regionkontor.

När han sedan fick rapport om att de två skrifterna även fanns att läsa på byggarbetsplatserna i Gästrikland, misstänkte Kim att skrifterna kom dit via regionens ombudsmän och beslutade därför att det var absolut förbjudet för ombudsmännen att ha Riktpunkt och eller Byggkommunisten i sina medhavda väskor när de besökte de olika arbetsplatserna. Än mer upprörd blev Kim när han via ett anonymt brev från en fiktiv medlem fick vetskap om att en ombudsman skrivit i Riktpunkt. Detta fick verkligen inte förekomma.

Operation utrensning – lögner och hatkampanjer

Dessa åtgärder fick inte önskat resultat och därför inledde Kim operation utrensning. Han började med att sprida en synnerligen vidrig hatkampanj mot en av ombudsmännen i Gävle. Det var en kampanj som innehöll lögner om härskarteknik och även sexuella trakasserier. Alltsammans var byggt på lögn och förbannad dikt. Efter en längre tid orkade den utsatte ombudsmannen inte längre och lät sig köpas ut för en större summa pengar. Detta var för Kim ett gott resultat, och då beslutade han sig för att bli av med ytterligare en ombudsman i Gävle. Ombudsmannen sades upp av personliga skäl, även denna gång för en större summa pengar. Äntligen lugn och ro, skulle man kunna tro – men så blev det inte.

När det visade sig att den sparkade ombudsmannen nummer två omedelbart fått ett nytt jobb som armerare/kranförare på det företag där han arbetat innan han blev ombudsman, och dessutom genast blivit vald till facklig förtroendeman av sina arbetskamrater, så inledde Kim en operation som han fått inspiration för från arbetsköparna: han inledde operation svartlistning.

Ett brev blev skrivet från regionkontoret i Borlänge och skickades till personalchefen på det företag där ombudsman nummer två nu var anställd. I brevet varnades personalchefen för ombudsman nummer två. Den nyanställde var en farlig kommunist som företaget borde akta sig noga för. Personalchefen sökte då upp den utpekade med brevet och frågade om Byggnads i Borlänge blivit tokiga. Vilket parti du röstar på struntar väl vi i, sa han. Vi vill ha en duglig armerare/kranförare, det är det enda vi bryr oss om. Har du retat gallfeber på dem i Borlänge?  

Sannolikt var detta det enda försök till svartlistning från Byggnads till en arbetsköpare som skett i Sverige någonsin, men Kim plöjer med glädje nya fåror.

När så detta var klart och regionen blivit av med två ombudsmän i Gävle riktades blicken mot Söderhamn. Även där fanns det två ombudsmän som måste försvinna. Sagt och gjort. Det hela började med sedvanlig hatkampanj för att sluta med utköp. För säkerhets skull så lades även regionkontoret i Söderhamn ned.

Utrensningen i Byggnads Gävle-Dala har kostat medlemmarna enorma sexsiffriga belopp. Exakt hur mycket är omöjligt att veta då alla uppgörelser är hemliga.

Slutligen återstår frågan:  Är det konstigt att en byggnadsarbetare blivit vald att bli en sommarpratare i radions P1? Nej det är inte konstigt, det är helt logiskt. Kan kapitalet få en bättre knähund?  Vi får lyssna på eländet den 25 juli.

 

Lars Lundberg

En tanke på “Kim Söderström sommarpratare

  1. Att det fackliga arbetet har sjunkit så lågt att en arbetare själv försöker förstöra facket, helt förbryllande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.