Kommunisternas motion till Kommunals kongress

FACKLIGT Nästa år har fackförbundet Kommunal kongress. Den svenska fackrörelsen är präglad av opportunism och borgerliga politiker som vill göra karriär snarare än att arbeta i arbetarklassens intresse. För att ändra på denna trend har en medlem i Sveriges kommunistiska parti skrivit  Motion #573 med rubriken Klassamhällets avskaffande till Kommunals kongress. 

 I motionen står det bland annat:

”Det nuvarande politiska systemet är uppbyggt på klassamhället, där arbetarklassen (inom produktion och reproduktion) framställer de värden som kapitalismen bygger sina vinster på. Systemet kan aldrig omformas eller förbättras. Kort sagt klassamhället kan aldrig förvandlas till en demokrati. Kapitalismen som statsbärande system är en anakronism som måste avskaffas till förmån de arbetande människornas befrielse.”

Motionen kräver att Kommunal och fackföreningsrörelsen i sin helhet ställer grundläggande krav i arbetarklassens intresse, och förvandlas till en kamporganisation som kräver ett slut på klassamhällets och kapitalismens barbari.

Motionen är rakt på sak. Den svenska fackrörelsen är den arena där arbetarklassen utkämpar den ekonomiska kampen mot kapitalet. Men så länge fackförbunden förblir pacificerade av opportunism och karriärism kommer borgerligheten att kunna administrera kapitalismen utan motstånd.

Med en klassbaserad ideologisk medvetenhet och militanta medlemmar kan fackförbunden bli en verklig motståndskraft till arbetsgivarna. Ingen behöver nöja sig med smulor när hela kakan finns inom räckhåll! Det är dags för arbetarklassen att återigen göra facken till kamporgan som kämpar för arbetarklassens intresse och ett bättre samhälle, för socialismen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.