Lärare har mindre än två minuter per elev

FACKLIGT I rapporten ”En ohållbar klassrumssituation” beskriver många lärare en väldigt pressad klassrumssituation där lärare ofta inte har mer än två minuter per elev under en lektion.

En majoritet av lärarna har i dagsläget svårt att tillgodose alla elevers behov i undervisningen, vilket både handlar om alltför stora grupper men också om att en stor andel av eleverna har extra behov. Många av de lärare som har svårt med detta uppger att det ofta är en hög ljudnivå och att mycket tid går åt till att hålla ordning i klassrummet. Detta beror också på den tillåtande attityden gentemot mobiltelefoner och andra digitala verktyg i de svenska klassrummen. Allt detta leder till att lärare inte har mer än två minuter att ge varje elev under en 60-minuterslektion, vilket är alldeles för lite.

Sveriges Lärare har tidigare pekat på de stora barngrupperna som en orsak bakom allt detta och gör så även i detta fall. Huruvida problemet kan lösas av fackförbundet återstår att se, med tanke på att man inte verkar vilja kämpa för lärarna och barnen, utan nöjer sig med att presentera rapport på rapport.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.