Många döda efter beskjutning i ”säkert” tältläger i Gaza

UTRIKES Minst 22 palestinier har dödats och 45 skadats av projektiler som slagit ned vid ett tältläger i Mawasi i Gaza, alldeles intill ett område som tidigare klassats som en säkerhetszon och dit människor uppmanades att evakuera från striderna i Rafah. Detta uppger Internationella rödakorskommittén (ICRC) i ett inlägg på X. Röda korsets fältsjukhus i Gaza tog emot 22 döda och 45 skadade efter explosionerna.

Den ”säkra zonen” var naturligtvis inte alls säker. Enligt ett vittne orsakades explosionerna i tältlägret av beskjutning från två stridsvagnar . Invånarna säger att den israeliska armén troligen försökte fullborda intagandet av Rafah med tanks som rullade mot stadens västar och norra delar Eldgivning från luften, stridsvagnar och fartyg orsakade massflykt frå n staden.

Hälsomyndigheten i Gaza beskyller Israel för beskjutningen, men den iisraeliska militärren hänvisar som vanligt till att frågan är ”under utredning”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.