Korruption?

Som alla vet var USA:s vicepresident Joe Biden på besök i slutet av augusti. På Sveriges Radios hemsida nämner han att Nordstream 2 är en dålig affär för EU. Han säger: ’Det är inte bra att EU är beroende av rysk naturgas.’ Och slog ett slag för amerikansk naturgas i stället.

Därefter någon dag senare reste Stefan Löfven till Tyskland som är involverat i Nordstream 2 och är för gasledningen. I går den 29/8 besökte Finlands president Sauli Niinistö, överraskande Sveriges regering (SVT:s hemsida). Ingen journalist hade en aning om besöket eller vad det handlade om. Men Finland, precis som Sverige, har intressen i Nordstream 2 eftersom gasledningen ska läggas utanför Finland och Gotland.

Jag brukar lyssna till P1:s ’Ring P1’ där lyssnarna får komma till tals i olika ämnen som de själva väljer. Det brukar vara allt mellan himmel till jord. Idag (30/8) var det en lyssnare som nämnde att Joe Bidens son, Hunter Biden, har en betydande post i Burisma Holdings Limited. Så jag slog på Burisma Holdings och gick in på Wikipedia. Där står det att Hunter Biden reste till Kiev den 22 april 2014 och uppmanade den ukrainska regeringen att ’göra sig kvitt beroendet av naturgas från Ryssland.’ Tycker ni att det låter bekant? Det var ju ungefär det hans far, Joe Biden vicepresidenten för USA, för några dagar sedan sa att EU ska göra.

Polens regering är mot Nordstream 2. Kanske för att Polens före detta president, Aleksander Kwasniewski, sitter i Burisma Holdings Limited styrelse.

I början av sommaren beslöt Sverige att ingå ett värdlandsavtale. Strax efter var Sverige med i NATO:s övningar i Polen. Är värdlandsavtalet med NATO en ren affärsuppgörelse?
Det börjar lukta – inte av naturgas – utan av korruption med den svenska regeringen mitt i röran. Då undrar man hur Carl Bildt är inblandad eftersom han är så förtjust i den ukrainska regeringen och av aktier i olja och gasföretag.

Ska privata företag och främmande nationer – som har intressen i dessa företag – dikterar vad den svenska regeringen och EU ska göra? Den svenska regeringen och EU har mandat från det svenska folket att arbeta för folket – inte för utländska privata företag! Det är kanske därför Sveriges regering och EU är så tysta när det gäller fascistregimen i Ukraina och brotten den begår mot den ukrainska befolkningen.

K. Stigsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.