Den provokativa rättsliga förföljelsen av den kommunistiska borgmästaren Kostas Peletidis som inleddes av nazisterna har inte lyckats

Domstolen i Patras fann enhälligt stadens borgmästare, Kostas Peletidis, oskyldig den 23 februari. Han ställdes inför rätta därför att han inte gett utrymme och berett plats åt Gyllene Grynings mordlystna nazister att sprida sina fascistiska åsikter och sitt rasistiska gift i 2015 års parlamentsval. Domen välkomnades med  utdragna applåder och paroller från de tusentals människor som samlats utanför tingsrätten i Patras.

Åtalet mot honom genomfördes efter att en stämning lämnats in av en av Gyllene Grynings före detta parlamentsledamot eftersom den kommunistiske borgmästaren inte underlättade det kriminella och nazistiska Gyllene Grynings aktiviteter, utan istället gjorde sin plikt gentemot folket och följde kommunfullmäktiges enhälliga beslut. Trots att vi har en ”vänsterregering” bestående  av SYRIZA och ANEL tog den borgerliga statens mekanismer ställning mot honom. Efter fascisternas intervention ifrågasatte dessa mekanismer huruvida kommunfullmäktiges och borgmästarens beslut var lagliga.

Kostas Peletidis gjorde följande uttalande till massmedia direkt efter att domstolen hade utfärdat domen:

Borgmästaren och kommunfullmäktige fortsätter att konsekvent försvara folkets intresse. Vi kommer att fortsätta att göra vår plikt och vi kommer inte att underlätta Gyllene Grynings aktivitet, dess nazistiska ideologi, som är grunden i dess kriminella karaktär. Tillsammans med folket och dess organisationer, som under hela denna period stödde de kommunala myndigheterna, kommer vi att fortsätta att isolera den grupp som ger uttryck för och stödjer den mest extrema formen av klassexploatering. I kampen tillsammans med folket gör vi detta så att folkets familjer, som är utmattade och hårt prövade av de borgerliga regeringarnas barbariska åtgärder, kan andas.

Representanter från fackföreningar, massrörelser, borgmästare, kommunalråd och tusentals arbetare från hela Grekland stod sida vid sida med den kommunistiske borgmästaren.

Relaterat:

En tanke på “Den provokativa rättsliga förföljelsen av den kommunistiska borgmästaren Kostas Peletidis som inleddes av nazisterna har inte lyckats

  1. Även om det här är glädjande nyheter är det en oroväckande utveckling i Grekland där staten går emot kommunistpartiet medan de låter nazisterna hållas. Om klassmotsättningarna skulle skärpas ytterligare finns det säkert anledning att tro att KKE skulle förbjudas av staten… eller att staten underlättar för gyllene gryning att attackera partimedlemmar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.