I solidaritet med de grekiska små- och mellanstora böndernas kamp

Europeiska Kommunistiska Initiativets sekretariat, med deltagande av 29 kommunist- och arbetarpartier från hela Europa, sänder sina varma och militanta hälsningar till de kämpande grekiska små och mellanstora bönderna vilka vid den här tidpunkten kan återfinnas sysselsatta i en vägspärrarnas kamp mot EU:s och Syriza- ANEL-regeringens politiska linje som går ut på att tjäna monopolens intressen och driver bort bönderna från sin jordbruksmark. Liknande åtgärder vidtas i hela Europa mot småproducenterna och folkens rätt att njuta av billiga och kvalitativa jordbruksprodukter.

Dessa hårda åtgärder främjas för att i sin tur driva bort de små- och de mellanstora bönderna från jordbruksmarken med målet att koncentrera jordbruksmarken och produktionen till fåtalets händer, som tjänar storböndernas, de stora återförsäljarnas och jordbruksindustrins intressen.

Vi uttrycker vår fulla internationalistiska solidaritet med de små- och mellanstora böndernas kamp i Grekland. Hoppet att väghinder kan placeras ut mot försöket att driva bort dem från jordbruksmarken finns att finna i kampen, i arbetarnas allians med de små- och mellanstora bönderna och andra folkskikt mot monopolen, EU och deras system.

Uttalande från det Europeiska Kommunistiska Initiativets sekretariat
www.initiative-cwpe.org

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.