Tack doktorn, ska snittet läggas ungefär här?

I Sollefteå hålls nu kurser i hur man utför förlossning i bil. Detta efter att landstingspolitiker beslutat att lägga ner BB i Sollefteå för att spara pengar. I samma folkföraktande båt sitter denna gång sossar, vänsterpartister, sverigedemokrater och miljöpartister. Betyder det att den borgerliga oppositionen som var mot förslaget är att föredra? Knappast. Historien lär oss på vilken sida borgarna står – folkets motsatta. Ett skimmer av medmänsklighet kan ju faktiskt gynna affärerna.

Att beslutet är vidrigt råder inga tvivel om. Men för att bemöta det måste vi också betrakta händelserna som en del av ett större sammanhang. Det är ingen magisk slump att det är vanligt folk som får lida när pengar ska sparas. De rika blir rikare och skillnaderna mellan chefer och arbetares löner fortsätter att öka. Det är du och den övriga folkmajoriteten som påverkas när ekonomiska kriser avlöser varandra. Den i systemet inbyggda vinsthetsen är inte folket till gagn – kapitalismen är direkt folkfientlig och samtliga politiker som försöker sminka med reformer likaså. Sakta men säkert avvecklas landsbygden med resultatet att skolor och sjukhus läggs ner på löpande band. Vem vet, inom en snar framtid kanske vi skickas hem med skalpell, nål och tråd för att själva plocka ut blindtarmen i hemmet.

Glöm aldrig att de rättigheter vi har idag är ett resultat av folklig kamp, människor före dig har riskerat mycket för att du ska få ta del av dem. Det är genom att bjuda upp till strid som förbättringar sker.

Sveriges Kommunistiska Parti uttrycker all sin medkänsla och solidaritet med Sollefteås befolkning, speciellt till de kvinnor som tvingas bära på den oro som beslutet medför samt allt stöd till de som kämpar för att bevara BB i Sollefteå.

Sveriges Kommunistiska Parti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.