Uttalande mot de antikommunistiska förföljelserna av Polens Kommunistiska Parti och dess kader

Det Europeiska Kommunistiska Initiativets Sekretariat uttalande mot de antikommunistiska förföljelserna av Polens Kommunistiska Parti och dess kader

En antikommunistisk rättegång mot Polens Kommunistiska Parti och dess kader återupptas den första mars.

Det är en rättegång som pågått under de senaste två åren, där tidningen ”Brzask” och Polens Kommunistiska Partis hemsida, provokativt anklagas för kommunistisk propaganda, med hot om straff på upp till två års fängelse.

De polska myndigheterna, som iscensatt rättegången, försöker förbjuda Polens Kommunistiska Parti. En ny lag om dekommunisering introducerades också, för att ta bort monument och gatunamn som associeras med arbetar- och den kommunistiska rörelsens historia. Det är antikommunistiska åtgärder som del av en större process syftar till att skriva om historien.

Det Europeiska Kommunistiska Initiativet fördömer den oacceptabla förföljelsen av Polens Kommunistiska Parti och dess kader. Denna repression är en del av de antikommunistiska åtgärder och förbud som borgerlighetens regeringar genomför med stöd av olika EU-länder och som aktivt befrämjas av EUs officiella antikommunistiska ideologi. Handlingar är del av den provokativa och ahistoriska propaganda som rör totalitarianism och de falska försöken att likställa kommunism med det fascistiska monster som skapas ur kapitalismen och dess barbari.

Restriktionerna mot och förbuden av de kommunistiska partierna och de kommunistiska symbolerna, begränsningarna av kommunisternas aktiviteter och repressionen av arbetarrörelsen är företeelser som visar på intensifierade angrepp mot arbetarklassen och andra folkliga skikt.

Det Europeiska Kommunistiska Initiativet kräver:
– Att förföljelsen av Polens Kommunistiska Parti omedelbart stoppas.
– Att de antikommunistiska lagarna och det reaktionära juridiska ramverket i Polen och i alla länder där Kommunistiska Partier förföljs, rivs upp.
– Solidaritet med kommunisterna och den klassorienterade arbetarrörelsen i Polen.

Det Europeiska Kommunistiska Initiativet förklarar:
– Att antikommunismen och förbuden inte kommer lyckas!
– Att våra partier kommer trappa upp protesterna i våra länder mot den polska regeringens och de polska myndigheternas påhitt.
– Bort med tassarna från kommunisterna!

Det Europeiska Kommunistiska Initiativets Sekretariat
20/2/2018

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.