Finska postarbetare fortsätter strejka

I början av november gick 9 000 finska postarbetare ut i strejk, som efter att ha utökats både tidsmässigt och styrkemässigt kommer att sträcka sig in i december och omfatta över 10 000 postarbetare. Anledningen är de krav som den statliga finska posten ställer på arbetarna, vilket enligt dem själva skulle betyda att riva upp i princip varje bestämmelse i det nuvarande kollektivavtalet.

Enligt postarbetarnas fackförening skulle statens förslag betyda lägre löner, fler arbetstimmar och tidsödande arbetsmoment. På grund av dessa krav som staten ställde mobiliserade arbetarna till motstånd. Flera andra fackföreningar har signalerat att de är villiga att genomföra solidaritetsstrejker, exempelvis transportarbetarna och sjukvårdsarbetarna.

Vårt systerparti i Finland – Kommunistiska Arbetarpartiet (KTP) – som också är med i det Europeiska Kommunistiska Initiativet agerar för att stödja strejken och jobbar aktivt för att öka solidariteten med de strejkande arbetarna.

En tanke på “Finska postarbetare fortsätter strejka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.