Svensk delegation på Europeiska Kommunistiska Initiativets möte

Den 9 december håller det Europeiska Kommunistiska Initiativet ett möte i Bryssel där en delegation från Sveriges Kommunistiska Parti under ledning av Ilya Zorikhin-Nilsson deltar. Temat för mötet är anti-kommunism och inledningsanförandet hölls av Greklands Kommunistiska Parti, Dimitris Koutsoumpas.

Sammanlagt deltar 38 partier från 32 länder i mötet som organiseras av KKEs ledamöter till Europaparlamentet. Utöver Initaitivets partier finns andra partier också representerade, såsom tyska DKP och det cypriotiska AKEL.

I sitt tal tar Zorikhin-Nilsson bland annat upp det ironiska i att samtidigt som anti-kommunismen skrivs in allt tydligare i skolornas läroplaner, riskerar historieämnet att alltmer försvinna i och med kommunernas nedskärningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.